Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

      http://www.uhl.gr/
 
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ιδρύθηκε με το Π.Δ. 411/95 και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 27/9/99. Βρίσκεται στην περιοχή Μεζούρλο της πόλης Λάρισας του Νομού Λάρισας και καταλαμβάνει κτίσμα 89.000 τ.μ. σε οικόπεδο εκτάσεως 150 στρεμ.
Η ανέγερση άρχισε στις 25/7/91 και περατώθηκε το 1998.
Η ανάπτυξη του Νοσοκομείου, στα πλαίσια του οργανισμού του, γίνεται σταδιακά με αποφάσεις του Δ.Σ. και σύμφωνα με τις κάθε φορά αποφάσεις και κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.
Σκοπός του νοσοκομείου είναι η παροχή δευτεροβάθμιας και κυρίως τριτοβάθμιας περίθαλψης στους πολίτες, η εγκατάσταση σ' αυτό των πανεπιστημιακών κλινικών, εργαστηρίων και ειδικών μονάδων του ιατρικού τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και η ανάπτυξη αντίστοιχων ή άλλων μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η εκπαίδευση γιατρών και λοιπών επιστημόνων υγείας και η ανάπτυξη της έρευνας στο χώρο της υγείας.
Δύναμη κλινών:
Στον οργανισμό του Νοσοκομείου προβλέπονται 643 κλίνες.
Διάκριση υπηρεσιών:
Το νοσοκομείο απαρτίζεται από τις υπηρεσίες:
α) Ιατρική
β) Νοσηλευτική
γ) Διοικητική
δ) Τεχνική υπηρεσία
Διάρθρωση ιατρικής υπηρεσίας.
1. Η ιατρική Υπηρεσία αποτελείται από Πανεπιστημιακές Κλινικές, εργαστήρια και ειδικές μονάδες του Ιατρικού τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αντίστοιχες ή άλλες μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και διαρθρώνεται στους τομείς:
Παθολογικό, Χειρουργικό, Ψυχιατρικό, Εργαστηριακό και Κοινωνικής Ιατρικής.
2. Στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης του νοσοκομείου σε κάθε τομέα λειτουργούν πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια, μονάδες και τμήματα του Ε.Σ.Υ. Οι πανεπιστημιακές κλινικές, τα εργαστήρια, και οι μονάδες τους εγκαθίστανται σ' αυτό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 1397/83 και η δύναμή τους δεν μπορεί να ξεπερνά τον προβλεπόμενο αριθμό των 45 κλινών.
3. Σε κάθε πανεπιστημιακή κλινική, εργαστήριο, μονάδα και τμήμα του Ε.Σ.Υ. λειτουργεί αντίστοιχο τακτικό εξωτερικό ιατρείο.
Διάρθρωση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας:
1. Η Νοσηλευτική υπηρεσία αποτελεί διεύθυνση και διαρθρώνεται σε οκτώ (8) τομείς 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο που ο καθένας διαρθρώνεται σε Νοσηλευτικά Τμήματα ως ακολούθως:
α. Ο 1ος και ο 2ος τομέας σε έξι τμήματα ο καθένας, που καλύπτουν τον παθολογικό τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας.
β. Ο 3ος και ο 4ος τομέας σε πέντε τμήματα ο καθένας, που καλύπτουν το χειρουργικό τομέα της Ιατρικής υπηρεσίας εκτός της αναισθησιολογικής κλινικής και τη μονάδα ανάνηψης.
γ. Ο 5ος τομέας σε πέντε τμήματα που καλύπτουν τον Ψυχιατρικό τομέα και τον τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής υπηρεσίας καθώς και το τμήμα εκπαίδευσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας.
δ. Ο 6ος τομέας σε οκτώ τμήματα που καλύπτουν τα εξωτερικά ιατρεία, τα διατομεακά τμήματα και τον εργαστηριακό τομέα της Ιατρικής υπηρεσίας.
ε. Ο 7ος τομέας σε έξι τμήματα που καλύπτουν την αναισθησιολογική κλινική, τη μονάδα ανάνηψης, την κεντρική αποστείρωση, τα χειρουργεία, το τμήμα ενδοσκοπήσεων και το σηπτικό χειρουργείο της Ιατρικής υπηρεσίας.
στ. Ο 8ος τομέας με τέσσερα τμήματα που καλύπτουν την Μαιευτική Κλινική, την Παθολογία κυήσεως, την Γυναικολογική Κλινική και την Αίθουσα τοκετών.
2. Με απόφαση του Δ.Σ. μπορεί να μεταφέρονται νοσηλευτικά τμήματα από τον ένα νοσηλευτικό τομέα στον άλλο, μέσα στα πλαίσια του κατώτερου και ανώτερου ορίου διάρθρωσης αυτών.
3. Στο νοσοκομείο συνιστάται νοσηλευτική επιτροπή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 115 του Ν. 2071/92 που αποτελείται από:
α. Τον διευθυντή - τρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, πρόεδρο.
β. Ένα (1) προϊστάμενο τμήματος από κάθε νοσηλευτικό τομέα.
γ. Ένα (1) νοσηλευτή τμήματος από κάθε νοσηλευτικό τομέα.
Η νοσηλευτική επιτροπή γνωμοδοτεί για κάθε θέμα που αφορά την οργάνωση και λειτουργία της νοσηλευτικής υπηρεσίας και εισηγείται σχετικά με τον πρόεδρό της στα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου. Οι λεπτομέρειες εκλογής, συγκρότησης, λειτουργίας κλπ της Νοσηλευτικής Επιτροπής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας.
Διάρθρωση διοικητικής υπηρεσίας.
1. Η διοικητική υπηρεσία αποτελεί Διεύθυνση και διαρθρώνεται σε δύο (2) Υποδιευθύνσεις:
Α. Υποδιεύθυνση Διοικητικού.
Β. Υποδιεύθυνση Οικονομικού.
Κάθε υποδιεύθυνση διαρθρώνεται σε τμήματα και αυτοτελή γραφεία, όπως στις ακόλουθες παραγράφους.
Α. Η Υποδιεύθυνση Διοικητικού στα τμήματα:
α) Προσωπικού
β) Γραμματείας
γ) Κίνησης ασθενών
δ) Γραμματείας εξωτερικών Ιατρείων
ε) Κοινωνικής Υπηρεσίας
στ) Παραϊατρικών επαγγελμάτων (Τεχνολόγων)
Β. Η Υποδιεύθυνση Οικονομικού στα τμήματα:
α) Οικονομικού
β) Πληροφορικής - οργάνωσης
γ) Διατροφής
δ) Επιστασίας
ε) Ιματισμού
2. Διάρθρωση Τεχνικής Υπηρεσίας.
Η Τεχνική Υπηρεσία αποτελεί Διεύθυνση και διαρθρώνεται στα Τμήματα:
α) Τεχνικού
β) Βιοϊατρικής Τεχνολογίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου